top of page
back.png
Daphna Joffe

האם תוספי קולגן באמת עושים את העבודה?

היום תקבלו תשובה לשאלה האם תוספי קולגן באמת עושים את העבודה?

האם הם באמת מקיימים את מה שהם מבטיחים?

ואם אנחנו לוקחות תוסף קולגן, האם הוא יעזור לנו, או שאנחנו סתם מבזבזות את הכסף על משהו שלא עובד?

ואם אנחנו מחליטות לקחת קולגן, אז למה אנחנו יכולות לצפות אחרי שימוש של 90 יום? שזה בדרך כלל המינימום שממליצים לקחת לפני שרואים תוצאות.

בדקתי את השאלות האלה, כדי לדעת באמת אם שווה לנו להשקיע גם כסף וגם זמן בתוסף קולגן.

(ואגב, אף אחד לא שילם לי כדי לכתוב על המאמר הזה, אני לא מקדמת שום מוצר ספציפי, אז אתן יכולות להיות לגמרי בטוחות שמה שאני מדברת הוא בלי שום אינטרסים מסחריים)

תוספי קולגן זה נושא מאוד חם, זה שוק של מיליארדים, זאת תעשיה מטורפת, אז אני הולכת לספר לכן מה שאני גיליתי, מקריאת מחקרים.

אז מה זה קולגן?

קולגן היא מולקולה של חלבון מאוד חשובה ומאוד קריטית למראה של העור שלנו, וגם לתפקוד של עוד איברים בגוף כמו השרירים והמפרקים.

הקולגן נותן לעור שלנו את הנפח ואת האלסטיות שלו. כשאנחנו צעירות הלחיים מלאות וחלקות,

אך עם הגיל הגוף שלנו מייצר פחות קולגן, ואצל נשים במיוחד אחרי גיל המעבר אנחנו מאבדות בערך 30% מהקולגן בגוף בחמש השנים הראשונות אחרי גיל המעבר.

וזאת בעצם הסיבה לקמטים ולהזדקנות של העור, וליובש בעור שאנחנו מרגישות.


האם לקחת תוסף קולגן יעזור לנו?

כי מצד אחד יש המון הבטחות שבאות עם המוצר הזה, שזה יחזיר את האלסטיות ויעשה לנו עור מתוח וזוהר, ציפורניים חזקות יותר ויהיו לנו פחות כאבים במפרקים, ומצד שני יש דעות סותרות בעניין הזה, כי קולגן זה חלבון שרגיש למיצי הקיבה שמפרקים אותו וקשה מאוד לדעת כמה ממנו באמת מגיע לעור ולמפרקים.


יש מחקרים שמראים שכשלוקחים תוספי קולגן במשך כמה חודשים אז זה כן משפר את האלסטיות של העור, ויש מחקרים שמראים שזה משפר גם את מצב המפרקים והעצמות, אבל הרבה מהמחקרים האלה נעשו על קבוצות קטנות מאוד של משתתפים, והם ממומנים על ידי החברות שמייצרות את התוסף.

יש גם מחקרים גדולים יותר שעושים בעצם אנליזה של הרבה מאוד מחקרים קטנים, והם מצאו שתוספי קולגן כן משפרים את האלסטיות והלחות בעור, וכן מפחיתים כאבי מפרקים.

למשל מחקר אחד שעשו על גברים מבוגרים מצא שאלה שלקחו תוסף קולגן וגם עשו אימון משקולות 3 פעמים בשבוע, בנו יותר מסת שריר והורידו יותר שומן מאלה שלא לקחו קולגן.

בגדול, הממצאים הם לא חד משמעיים.


תחשבו שזה משהו שקשה מאוד לעשות עליו בדיקה כמו שצריך, כי בכל מחקר צריך גם קבוצת ביקורת, וקשה מאוד להפריד דברים נוספים שמשפיעים על העור כמו שמש, חוסר שינה, עישון, אי אפשר להגיד לקבוצת ביקורת אל תחשפו לשמש, או אל תהיו במצב של חוסר שינה כל תקופת המחקר.

וזאת לא הבעיה היחידה, עוד בעיה היא שהפיקוח על התוספים האלה, אם זה ה-FDA שזה רשות התרופות האמריקאית או משרד הבריאות בארץ, לא מהווים פיקוח הדוק כמו על תרופות, ובגלל זה בעצם אנחנו צריכות לסמוך על היצרן מבחינת המרכיבים של התוסף, וזה די ברור שיש הבדלים גדולים באיכות.


אז למי שרוצה לדעת איך לשמור על רמות הקולגן בעור שלה גבוהות?

מה שאני עושה זה אני משתדלת להיות פרו-אקטיבית בדברים שנמצאים בשליטה שלי.

  1. למנוע נזק לקולגן שיש לנו בעור. איך מונעים? מפסיקים לצרוך סוכר. צריכה גבוהה של סוכר יוצרת גליקציה, תהליך שבו הסוכרים נצמדים לחלבונים בגוף, למשל לקולגן שלנו, והורסים אותו. גם עישון פוגע בקולגן ובאלסטין של העור. וגם חשיפה לשמש, אז כובע, קרם הגנה טוב, ולהגן על אזור המחשוף עם צעיף כשאת נוהגת.

  2. להקפיד על תזונה המכילה קולגן. לנשים היפניות והסיניות יש עור מדהים, גם בגילאים מבוגרים, ואחת הסיבות זה בגלל שהן מאמינות שצריך לאכול את העור של הדגים, ושל העוף והבשר, ובעור של בעלי החיים יש הרבה קולגן. מאכל נוסף המכיל כמויות גבוהות של קולגן הוא מרק ציר עצמות שעושים אותו מעצמות בקר או דגים, או אפילו עוף, שמתבשל הרבה הרבה זמן, 10-12 שעות על האש. חשוב לשים לב שהעצמות יהיו ממקור טוב, אני קונה ממשווקים שמתחייבים שהבשר הוא בלי הורמונים ובלי אנטיביוטיקה. מאכלים נוספים המכילים קולגן, ביצים וויטמין סי.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


backhome2.png
bottom of page